Chokladleverans med post (Postnord)

Chokladbeställningar som görs skickas på vardagar före kl 15 med post samma dag om inget annat valts. Chokladen når då normalt mottagaren kommande vardag*. Ingen utdelning lördag, söndag och helgdag.

Samtliga leveranser skickas som brevförsändelser med Postnord och levereras om möjligt direkt till mottagarens brevlåda. Avisering kan förekomma, dvs att mottagaren får hämta försändelsen på postens utlämningsställe. Det är viktigt att beställaren anger en postadress (och inte leveransadress). 

Om det önskade leveransdatumet infaller på en dag då posten inte levererar så skickas försändelsen, i första hand, så att det förväntade leveransdagen blir närmaste vardag innan den önskade leveransdagen.

I de fall Chokladbudet inte kan skicka produkten på utsatt tid, eller då leveranstiden överskrider den utlovade enligt Postnords villkor 1-3 dagar, har du som kund rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka.

*Med reservation för Postnords gällande villkor, där leverans kan ta 1-3 vardagar att nå mottagaren. Chokladbudet kan därför inte garantera leveranstiden. Alla varor finns i lager för omgående leverans. Leveranstider för posten kan utökas vid högtider såsom påsk och jul.

Frakt med hälsning

Frakten för en chokladförsändelse med post är för närvarande 79 kr - frakten innefattar din hälsning utskrivet på ett tjockare färgat papper fastsatt på produkten. Som tillval kan du välja att få din chokladpresent inslagen i presentpapper eller välja att skicka med tillägg såsom trähjärta etc.

Betalnings- och beställningsvillkor

Priserna är angivna inkl. moms. Frakt tillkommer. Betalning sker med Visa eller Mastercard via Payson eller med faktura via Klarna (+19 kr i avgift). Om ni är företag och absolut inte kan betala med kort eller via Klarna, maila oss, så ordnar vi faktura. Är du under 18 år krävs målsmans godkännande.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas 3D-secure teknik. Payson uppfyller kraven för PCI-DSS. Chokladbudet.se sparar ingen information om kortet, den informationen lagras endast hos Payson.

Beställningar utan fullständiga kontaktuppgifter till beställare kommer inte att skickas.

Tänk på att kontrollera att mottagaradressen är korrekt. Har mottagaren en c/o-adress, bor tillfälligt eller om paketet ska skickas till ett företag måste dessa uppgifter framgå. Ska paketet skickas till sjukhus eller liknande är det viktigt att avdelningsnamn och avdelningsnummer anges. Försändelser som inte når mottagaren pga bristfälliga adressuppgifter ersätts inte.

Byte och ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen gäller inte byte och ångerrätt på så kallade färskvaror som bl. a konfektyr. (Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) 4 § Bestämmelserna om ångerrätt i 9-16 §§ gäller inte distansavtal om .. en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal ..

Naturligtvis ersätter vi trasiga eller felaktiga produkter. Vi återbetalar kund senast inom 30 dagar i det fall kunden på riktiga grunder häver köpet.

Returer

Ingen ersättning utgår för försändelser som returneras på grund av bristfälliga adressuppgifter från beställaren, eller för att mottagaren inte har hämtat ut en aviserad försändelse eller av någon annan anledning inte har kunnat ta emot försändelsen. Detta motiveras med att Chokladbudet i dessa fall får betala för postens returhantering samt att den returnerade varan måste kasseras.

Tvist

Vid eventuell tvist är vår policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Personuppgifter

Dina personuppgifter lagras i en databas vid beställning av en vara från Chokladbudet.se. Uppgifterna behandlas konfidentiellt och enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

När du registrerar dig som kund accepterar du att vi registrerar dina personuppgifter. Vi sparar följande persondata om våra kunder: 
Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.
Beställningar: ip-adress, E-post, , Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.

Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part, förutom vid kortbetalning till Payson betalväxel och vid fakturabetalning till Klarna. Undantag sker vid rättsliga åtgärder t.ex bedrägerier. Alla falska beställningar och försök till bedrägeri kommer att polisanmälas.

Nyhetsbrev

I samband med din beställning kommer du med i vårt nyhetsbrev där vi skickar produktnyheter, kampanjer och rabatter. I varje brev finns en länk för avanmälan om du inte önskar fler utskick.

Övriga frågor

Kontakta oss om du har ytterligare frågor. Vi försöker alltid vara snabba på att svara.